Lijiang Baisa vervolg, 7 aug 2009 - Reisverslag uit Lijiang, China van huubjes - WaarBenJij.nu Lijiang Baisa vervolg, 7 aug 2009 - Reisverslag uit Lijiang, China van huubjes - WaarBenJij.nu

Lijiang Baisa vervolg, 7 aug 2009

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

08 Augustus 2009 | China, Lijiang

Voor foto's met een snelle indruk van lijiang: http://cid-e0692a45608f2861.skydrive.live.com/browse.aspx/.Public/lijiang%20indrukken?uc=37&isFromRichUpload=1

Vandaag zijn we gaan fietsen met de hele groep, naar het dorpje Baisa waar de Naxi-bevolking leeft, de lokale bevolking. Het was net zulk fraai weer als gisteren, vrijwel geen wind en met een aangename temperatuur. We zitten op ruim 2400 meter hoogte en we merkten wel bij het fietsen dat de lucht ijl is. Soms even diep adem halen om voldoende zuurstof binnen te krijgen. Voorafgaand aan het fietsen kregen we een vorstelijk ontbijt met gebakken ei, zoete boterhammen, fruit in yoghurt enzovoorts. Het eerste deel fietsten we op een provinciale weg en het tweede deel door de weilanden en smalle landweggetjes met op de achtergrond de bergen. Een mooie tocht op prima huurfietsen. In Baisa waren ook weer veel kraampjes met spullen. Maar Baisa is vooral beroemd om dokter Ho. Dokter Ho is een kruidendokter? met bezoek uit 140 landen. Eerdere bezoekers uit Nederland waren onder andere Balkenende en Maxima. Ook wij mochten bij dokter Ho op bezoek. Hij constateerde dat Dianne, Saskia en Desirée gezond war

• 08 Augustus 2009 - 05:47

Nel:

geweldig, die foto's, het ziet er allemaal vrolijk uit. Wat leuk dat jullie zoveel fietsen, China heeft natuurlijk wel een reputatie op fietsgebied. En fijn ook dat het eten zo goed bevalt, jullie zullen dus niet afvallen ondanks het drukke programma. Hier is het wat koeler geworden, in China gelukkig ook dus. We horen net op de radio dat de lucht in Peking in tien jaar niet zo schoon geweest is als nu.We vinden jullie verslagen bijzonder fijn. Kusjes van Leo die het prima doet en liefs van Nel en Ton, die het ook goed maken. Fijne dag!

• 08 Augustus 2009 - 07:41

Pim:

Ha Koen en natuurlijk Desiree, Saskia en Dianne,

Goed te horen dat het nog goed gaat in China. Het programma klinkt gevarieerd en vooral vol. Das natuurlijk prima te doen voor ons nederlanders. O ja ik wilde jullie toch waarschuwen voor die taxi's. Ik heb wel eens gehoord dat deze vrijwel allemaal voorzien zijn van camera's. Verborgen dan. En deze zijn niet bedoeld om het parkeren te vergemakkelijken. Geweldig om een beetje op de hoogte te blijven van jullie belevenissen. Ik word gewoon een beetje jaloers. Geweldig indrukwekkend allemaal. Ben benieuwd naar je verhalen over dat terra cotta leger. Trouwens wel bijzonder kinderachtig om te gaan bouwen boven op de keizerlijke grafheuvel!! Ik heb begrepen dat ze de bebouwing alsnog willen verwijderen. Leuk verslag en leuke foto's! Heel veel plezier en doe voorzichtig. Groet Pim