Chengdu - Lijiangn 5-7 augustus 2009 - Reisverslag uit Chengdu, China van huubjes - WaarBenJij.nu Chengdu - Lijiangn 5-7 augustus 2009 - Reisverslag uit Chengdu, China van huubjes - WaarBenJij.nu

Chengdu - Lijiangn 5-7 augustus 2009

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

07 Augustus 2009 | China, Chengdu

Op woensdag 5 augustus zijn we eerst Chendu gaan bekijken na een goede lange nachtrust. Alles met de taxi. We hebben deze weken meer in een taxi gezeten dan de rest van ons leven daarvoor bij elkaar. De taxi is erg goedkoop, een rit kost meestal een of twee euro,en er zijn heel veel taxi’s die je zo aan kan houden. We hebben in Chengdu een IT jing tempel bekeken, een tweetal parken bezocht en het plein in het midden van de stad waar nog een groot standbeeld van voorzitter Mao staat. Foto's van de panda's en de taoïstische tempel vind je hier: http://cid-e0692a45608f2861.skydrive.live.com/browse.aspx/.Public/terrapandaklooster
De vlucht met het vliegtuig van Chendgu naar LiJiang verliep goed. Lijiang schijnt maar een paar miljoen inwoners te hebben. Nou ja zeg! De autovrije binnenstad is een wirwar van smalle straatjes met winkels, hotels en terrasjes en buitengewoon fraai gebouwd, het is haast een efteling-achtige bouw. Heel bijzonder. Het geeft het gevoel op de Wegisweg uit de boeken van Harry Potter te lopen. Gisteren zijn we met z’n vieren naar de bergen geweest, dat was een heel gedoe om daar te komen met veel zoeken, navragen en met hulp van een Chinese gids van een groep Italianen zijn we er uiteindelijk toch gekomen. Bus, andere bus,kabelbaan, gek autootje. En ook weer terug gelukkig, maar dat konden we op eigen kracht. Het was mooi om hier de bergen te zien. En gisteravond met de hele groep uit eten en daarna een terras dichter bij een hotel, alleen Desiree had hoofdpijn gekregen van de zon en niet mee geweest en vroeg gaan slapen.
Vandaag gaan we fietsen met de hele groep, op naar de lokale bevolking. Hopelijk is het weer net zulk fraai weer als gisteren.

• 07 Augustus 2009 - 05:23

Nel:

Bedankt voor het verslag uit Lijiang en de schitterende foto's. Fijn dat het mooi weer is een dat jullie goed kunnen slapen. Hier is het vandaag weer 30 graden. Ik ga naar Annemarie die neef Rien en Jeroen op bezoek heeft. Sylvia is bij Ton. We wensen jullie een mooie fietstocht, zijn het sportfietsen? We genieten met jullie mee. Liefs van Nel en Ton

• 07 Augustus 2009 - 06:57

Nettie:

We genieten van de foto's en verslag. Cote d'or en Zoé verblijven bij deze warmte in hun verblijf. Te zien aan de hoeveelheid ontlasting. Ze drinken goed. Vandaag komen BJ en Lenny. Liefs Bernard en Nettie

• 07 Augustus 2009 - 10:25

Johanna:

Met verbazing en heimwee lees ik jullie reisverhaal. wat heerlijk dat jullie zo genieten van China. De meeste plaatsen heb ik ook bezocht, dus veel erkenning. Mooi land en Terracotaleger en de muur zijn wel heel bijzonder!!
    Lieve Groet, Johanna