Terracottaleger en panda's: Xian en Chengdu
Door: webmaster
05 Augustus 2009 | China, Chengdu
Xian en Chengdu
In Xian zijn we de eerste dag naar de stad geweest en de tweede dag naar het terracottaleger.
In de stad hebben we over de stadsmuur gefietst. Dat is een route van 14km over de stadsmuur uit de tijd van de Ming Dynastie, ik geloof de vijftiende eeuw. Het fietsen was leuk, maar het was erg warm en als je afstapte bleek dat pas goed.
De volgende dag zijn we naar het terracottaleger geweest. Die dag, maandag 3 augustus, regende het de hele dag, maar gelukkig staan de opgegraven beelden binnen in grote hallen. Indrukwekkend en ongeveer zoals je het je voorstelt. De berg waarin de eerste keizer ligt was helaas haast niet te zien vanwege behuizing en beplanting.
We vlogen die maandag van Xian naar Chengdu, maar het vliegtuig had vertraging en we vlogen een paar uur later dan gepland. En gisteren zijn we naar de panda’s geweest in het pandacentrum. Kwart over zes op na een korte nacht, want de panda’s zijn alleen ’s ochtends wakker als ze eten krijgen. De grote panda’s doen niet veel, maar de jongen panda’s zijn heel schattig, ze spelen en rollen over elkaar enzovoorts. Daarna zijn we met de groep naar een oud (15e eeuw) klooster geweest, hebben daar heerlijk (vegetarisch) geluncht en er rond gekeken. Aan de hand van de keuze van een van de vele mensenbeelden kon een waarzegster onze toekomst van dit jaar voorspellen. Horoscoop op z’n Chinees zeg maar. Gelukkig vooral positief en weinig concreet. En na het klooster zijn we naar het zwembad geweest. Daarna hebben we bij de hotpot gegeten, een soort fondue, maar dan met gewone bouillon en een pannetje met kokende sambalsaus. Heerlijk, maar wel pittig. De kinderen beginnen het echte Chinese eten langzamerhand te waarderen en eten er steeds meer van. We zijn niet meegegaan naar het avondprogramma, want we hebben nachtrust hard nodig.
En nu is het woensdag 5 augustus als ik me niet vergis en we hebben een lange nacht goed geslapen. We gaan zo uitchecken uit het hotel en dan de stad Chengdu (10 miljoen inwoners maar, provinciestadje voor Chinese begrippen) bekijken; park, tempel en dergelijke. En vanavond vliegen we naar Liang, waar we weer een aantal nachten zullen blijven.
Dank voor alle reacties, we lezen ze met veel plezier.
Dank voor alle reacties, we lezen ze met veel plezier.
05 Augustus 2009 - 05:45
Nel:
7.40 uur 5 augustus. We zijn heel blij met je bericht en dat alles goed gaat bij jullie. Hier ook. Wat goed dat het eten bevalt en dat de kinderen niet hoeven te verhongeren. Het is hier ook warm, vandaag 30 graden. Maar wij zien er niet zoveel bij als jullie. Ik houd het reisschema goed bij en begrijp dat jullie een paar dagen in Lijiang blijven. Ik heb je sms over de vertraging ontvangen. Gisteravond zelf sms gestuurd omdat ik dacht dat je niet kon internetten. We zijn heel blij met dit verslag. Fijne dagen in Lijiang en liefs van Nel en Ton. En kusje van Leo -
05 Augustus 2009 - 06:38
Martine:
Wow, jullie zien echt veel van het land. Ik heb na jullie vorige bericht China op de sateliet kaart bestudeerd. Om een beetje idee van afstanden te krijgen. het is erg groooooooot.
Geniet maar daar. wij gaan zo een ritje maken met Marilynn, ze is haar verkoudheidje te boven dus gaaan het weer proberen. Lieve groet martine -
05 Augustus 2009 - 08:35
Sandra:
Wat Super leuk om steeds jullie verhalen te lezen! Geniet er nog even lekker van!
Kusje Sandra -
05 Augustus 2009 - 11:33
Nel:
Ha Desiree, kun je het allemaal bolwerken? Het is vast wel erg vermoeiend maar je krijgt er zoveel te zien, dat moet onvoorstelbaar zijn. We genieten geweldig van jullie verslagen. En als de meisjes net zo lief zijn als de poes kan het alleen maar fijn zijn.
Leo is ook echt geweldig. Ik vertel hem alles over jullie reis en laat hem zelfs de foto's zien, maar geen teken van herkenning. Ik heb wel het idee dat hij af en toe naar jullie loopt te zoeken. Ben benieuwd of hij jullie straks nog kent. Een paar fijne dagen in Lijiang en later goede reis naar Dali. Liefs, Nel. Kus voor Dianne (wat een mooi foto) en Saskia -
05 Augustus 2009 - 12:42
Bart:
Leuk om alle verslagen te lezen tjonge wat maken jullie toch een heleboel mee. Fijne tijd groetjes Bart en Lenny -
05 Augustus 2009 - 16:06
Annemarie:
Als jullie het alle vier zo goed máken als Dianne eruit ziét bij de 'panda's is alles met jullie wel in orde,ondanks te weinig slaap.
Ik lees het verslag met plezier !
Liefs,
Annemarie
09 Augustus 2009 - 12:49
Sylvia:
Hoi allemaal, wat hebben jullie een bijzondere vakantie! Leuk dat met het verslag de thuisblijvers de avonturen kunnen volgen. Fijne voortzetting! Sylvia
ps. ik was bij Ton en Nel en Lion, wat een lieve poes, hij was heel erg op zijn gemak bij hun, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken